Sada obsahuje nože:
- Univerzální nůž Kanehiro Hocho, Santoku (č. 719930)
- Nůž na ryby a maso Kanehiro Hocho, Gyuto (č. 719932)
Japanische Meisterschmiede bei DICTUM - Impressionen Schärfevent in München - YouTube
Tyto nádherné japonské kuchyňské nože jsou vyrobené od mistra kováře Hiroshi Kato, který již více než 50 let ručně vytváří krásné řezné nástroje. Jemné stopy kladiva zdobí horní část třívrstvé čepele a dodávají noži jeho rustikální kouzlo. Řezná vrstva je vyrobená z tvrdé Modré Papírové Oceli. Tato vysoce čistá uhlíková ocel zaručuje čepeli výjimečnou ostrost a trvanlivost. Pro vnější vrstvy se používá ocel odolná proti korozi, která usnadňuje údržbu nože. Osmiboká rukojeť z amerického třešňového dřeva je doplněna černou dutinkou z laminovaného dřeva. Čepel je ručně podepsána mistrem kovářem pomocí gravírovacího pera. Oboustranně zkosené ostří. Tvrdost 62 HRC.
Vesnice nože Takefu
Takefu Knife Village je družstvo specialistů na kování čepelí. Udržuje tradici zpracování kovů téměř 700 let. Malá skupina mimořádně zručných mistrů kovářů vytváří ve svých kovárnách v malé vesnici v provincii Fukui omezenou sérii vynikajících nožů. Ručně vyrábějí své výrobky a vytvářejí jedinečné japonské kuchyňské nože vyrobené pouze z nejlepších materiálů.
Z rukou mistra kováře Mistr kovář provádí všechny důležité úkony pro vytvoření velmi speciálních uměleckých děl. To dělá z každého nože jedinečný, speciální a cenný kousek. Mistr kovář garantuje kvalitu svým jménem na každém noži.
|