Široká čepel Ajikiri je ideální pro přípravu malých ryb, zeleniny a salátu, stejně jako pro sekání a krájení bylin.
Tento tradiční japonský nůž je ručně vyrobený mistrem Hideo Kitaoka. Mistr kovář se naučil své řemeslo od svého otce v mladém věku a nyní je známý svými tradičními japonskými noži. Pro řeznou vrstvu používá Bílou Papírovou Ocel. Tuto vysoce čistou uhlíkovou ocel lze velmi jemně brousit a tím dosáhnout vynikající ostrosti. Oválná rukojeť z opáleného kaštanového dřeva je zakončena dutinkou z buvolího rohu. Povrch rukojetí je po procesu opalování kartáčován, což vytváří mírně strukturovaný vzhled a dodává rukojeti rustikální kouzlo. Čepel s povrchovou strukturou. Tento tradiční design nože má původ ve tvaru japonských mečů. Nože jsou vybaveny chráničem ruky. Čepel má jednostranně zkosené ostří pro praváky, je nerezová, dvouvrstvá a má tvrdost 63 HRC.
Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH.