Váš nákup obsahuje
 0 produktů v ceně 0 Kč
Nástroje a nářadí Elektrické nářadí Nože Nářadí pro houslaře Materiály Kuchyň Zahrada Odborná literatura
Pily
Tradiční japonské pily
Japonské pily Dozuki
Japonské pily Kataba
Japonské pily Ryoba
Japonské pily Deluxe
Japonské pily Quick-change
Sady japonských pil
Zavírací pily
Prořezávací pily
Rámové pily
Pružné úrovňové pily
Dýhořezky
Zářezky
Lupínkové pilky
Děrovací pily
Pokosové pily a pokosníky
Ostatní pily
Obaly na pily
Náhradní pilové listy
Náhradní díly a příslušenství
Dláta
Řezbářské a sochařské nástroje
Kamenické nástroje
Sekery a klíny
Hoblíky
Kladiva, paličky, páčidla
Soustružnické nástroje a nářadí
Rašple a pilníky
Brusné nástroje a příslušenství
Nástroje pro měření a značení
Nástroje na vrtání a frézování
Svorky a stahovací nástroje
Dílenské vybavení
Nástroje pro práci s kůží
 

Tradiční japonské pily

U Japonských pil se setkáváme s jiným způsobem tahu. Pilu táhneme směrem k sobě. Tento způsob umožňuje použití tenké oceli pro výrobu listů protože v průběhu řezání v tahu se nemohou ohnout. Speciální profily zubů provádí čisté. přesné řezy.

Typy ozubení u japonských pil:

univerzální ozubení (nejčastěji u pil Dozuki) - vhodné pro řezy napříč i podél vláken

trapézové ozubení (pily s označením "Crosscut") - vhodné pro řezy napříč vláknům

trojúhelníkové ozubení (pily s označením "Ripcut") - vhodné pro řezy podél vláken

Typy pil:

Dozuki - tenké listy, nejvyšší kvalita řezu, vyztužený hřbet (zyvšuje stabilitu pily, ale zároveň omezuje hlobku řezu)

Ryoba - oboustranné ozubení vhodné pro příčné i podélné řezání - jedná se o nejpoužívanější pilu

Kataba - jednostranné ozubení bez vyztužení hřbetu - možnost dlouhých a hlubokých řezů

 




Japonské pily Dozuki




Japonské pily Kataba




Japonské pily Ryoba




Japonské pily Deluxe




Japonské pily Quick-change




Sady japonských pil