Tradiční japonské pily
                
         U Japonských pil se setkáváme s jiným způsobem tahu. Pilu táhneme směrem k sobě. Tento způsob umožňuje použití tenké oceli pro výrobu listů protože v průběhu řezání v tahu se nemohou ohnout. Speciální profily zubů provádí čisté. přesné řezy. 
        Typy ozubení u japonských pil:  
        univerzální ozubení (nejčastěji u pil Dozuki) - vhodné pro řezy napříč i podél vláken 
        trapézové ozubení (pily s označením "Crosscut") - vhodné pro řezy napříč vláknům 
        trojúhelníkové ozubení (pily s označením "Ripcut") - vhodné pro řezy podél vláken 
        Typy pil: 
        Dozuki - tenké listy, nejvyšší kvalita řezu, vyztužený hřbet (zyvšuje stabilitu pily, ale zároveň omezuje hlobku řezu) 
        Ryoba - oboustranné ozubení vhodné pro příčné i podélné řezání - jedná se o nejpoužívanější pilu 
        Kataba - jednostranné ozubení bez vyztužení hřbetu - možnost dlouhých a hlubokých řezů 
          
     
                
         |